Direction Sense Set 26

Q1. Which one is in the North-East of the person who is to the left of Kumar?

A. Dev
B. Nilesh
C. Ankur
D. Pintu

Answer & Explanation

Answer: Option D

Explanation:

Ankur is in the left of Kumar. Hence Pintu is in North-East of Ankur.

 

Q2. If a boy starting from Nilesh, met to Ankur and then to Kumar and after this he to Dev and then to Pintu and whole the time he walked in a straight line, then how much total distance did he cover?

A. 215 m
B. 155 m
C. 245 m
D. 185 m

Answer & Explanation

Answer: Option A

Explanation:

Required distance = 25 m + 40 m + 60 m + 90 m

Required distance = 215 m

 

Q3. If the flats of P and T are interchanged then whose flat will be next to that of U?

A. P
B. Q
C. R
D. T

Answer & Explanation

Answer: Option C

Explanation:

Hence flat R will be next to U.

 

Q4. Which of the following combination get south facing flats?

A. QTS
B. UPT
C. URP
D. Data is inadequate

Answer & Explanation

Answer: Option C

Explanation:

Hence URP flat combination get south facing flats.

 

Q5. The flats of which of the other pair than SU, is diagonally opposite to each other?

A. QP
B. QR
C. PT
D. TS

Answer & Explanation

Answer: Option A

Explanation:

Hence QP is diagonally opposite to each other.

 

Q6. Whose flat is between Q and S?

A. T
B. U
C. R
D. P

Answer & Explanation

Answer: Option A

Explanation:

Hence flat T is between Q and S.

 

Q7. Which of the following statements is definitely true?

A. Papaya tree is just near to apple tree.
B. Apple tree is just next to lemon tree.
C. Raspberry tree is either left to Pomegranate or after.
D. Pomegranate tree is diagonally opposite to banana tree.

Answer & Explanation

Answer: Option B

Explanation:

 

Q8. Which tree is just opposite to raspberry tree?

A. Papaya
B. Pomegranate
C. Papaya or Pomegranate
D. Data is inadequate

Answer & Explanation

Answer: Option C

Explanation:

 

Q9. Which tree is just opposite to banana tree?

A. Mango
B. Pomegranate
C. Papaya
D. Data is inadequate

Answer & Explanation

Answer: Option A

Explanation:

Leave a Comment

Your email address will not be published.