Quiz – 257

Quant Quiz

Directions (1-5): Below pie charts shows the % of students in various branches studied in an institute during 2012 and 2013 years. Total number of students in year 
2012 = 1500 and in 2013 = 1800

Q1.Ratio of the students in civil branch 2012 to 2013?
(1) 78:12                 (2) 25:78                (3) 12:59                (4) cannot be determine                (5) None of these 

Q2.Number of the students studying chemical and mechanical together in the year 2012 is what percent of that number of students studying both the branches in the year 2013?
(1) 60.6%                  (2) 83.33%                  (3) 66.66%               (4) 60%               (5)None of these 

Q3.What is the percentage increase/decrease in number of students studying computers from year 2012 to 2013?
(1) 52% increment                 (2) 55%decrement                 (3) 52% decrement                 (4) 50 % increment               (5) none of these

Q4.Number of students studying chemical in two years is what percent of all the students studying all the branches in two years?
(1) 20%                  (2) 19                   (3) 18.5%                  (4) 19.09%                  (5) none of these 

Q5.What is the ratio of number of students studying electronics in 2013 to students studying chemical in 2012?
(1) 15:22                  (2) 3:2                   (3) 22:15                  (4) 2:3                   (5) none of these

Directions (6-10): Each question below is followed by two statements I and II. You are to determine whether the data given in the statement is sufficient to answer the question. You should use the data and your knowledge of Mathematics to choose between the possible answers.
(1)If the statement I alone is sufficient to answer the question, but the statement II alone is not  sufficient.
(2)If the statement II alone is sufficient to answer the question, but the statement I alone is not  sufficient.
(3)If either the statement I alone or the statement II alone is sufficient to answer the question.
(4)If you cannot get the answer from the statements I and II together, but need more data.
(5)If both statements I and II together are needed to answer the question

Q6.What is the value of A + B?
I.A = 50% of B               II.2A + 2B = 40

Q7.How fast can Ram row a boat in still water?
I.He takes 5 minutes to row upstream for a distance of 1200 m.               
II.He takes 20 seconds to row downstream for a distance of 1200 m.

Q8.Find the rate of simple interest.
I.The principal triples in 9 years.               II.The principal is Rs 1000.

Q9.What is the area of rectangle ABCD?
I.Length of its diagonal is 16 m.               II.Perimeter is more than 20 m.

Q10.What is the value of 2A + 3B?
I.A + 3B = 60               II.A is twice of B.

Answers

1.2         2.1            3.3             4.4              5.3            6.2            7.5         8.1       9.4       10.5

 

Reasoning Quiz

Directions (1-5): In each of the questions below are given three statements followed by three conclusions numbered, I, II and III. You have to take the given statements to be true even if they seem to be at variance with commonly known facts. Read all the conclusions and then decide which of the given conclusions logically follows from the given statements, disregarding commonly knows facts:

Q1. Statements : All paints are colour.               Some colour are chains.               All chains are white.
Conclusions: I. There is a possibility that some paints are white.               II. Atleast some white are colour.
III. No paint is white.
(1) Only I follows             (2) I and II follow            (3) Only III follows               (4) Either I or III and II follow               (5) None of the above

Q2. Statements : Some notes are papers.               Some papers are file.               Some files are folders.
Conclusions : I. All files are notes is a possibility.               II. Some papers are folders.               III. At least some notes are folders.
(1) None follow               (2) Only I follows               (3) Only II follows               (4) Only III follows               (5) I and II follows

Q3. Statements : Some waters are buckets.               All buckets are tubs.               All tubs are taps.
Conclusions: I. There is a possibility that some taps are waters.                 II. All tubs are buckets.
III. Atleast some taps are buckets.
(1) I and II follow               (2) I and III follow               (3) II and III follow               (4) All follow               (5) None of the above

Q4. Statements : All pins are bags.               All chalks are bags.               All needles are bags.
Conclusions: I. There is a possibility that some needles are pins.               II. At least some chalks are needles.
III. No needle is pin.
(1) Only I follows               (2) Only III follows               (3) Either I and III follows               (4) Either I or III and II follow               
(5) None of the above

Q5. Statements: Some trains are trucks.               Some trucks are trums.               No trum is jeep.
Conclusions: I. There is possibility that some jeeps are trains.               II. Atleast some trums are trains.               
III. Some jeeps are trucks.               
(1) None follows               (2) Only I follows               (3) Only II follows               (4) Only III follows               (5) II and III follow

Directions (6-10) : Study the following information and answer the questions that follow:
In a certain code language, ‘hope to see you’ is coded as ‘re so na di’ ‘Please come to see the party’ is coded as ‘fi ge na di ke zo’ ‘hope to come’ is coded as ‘di so ge’ and ‘see you the party’ is coded as ‘re fi zo na’.
Q6. How is ‘party’ coded in the given code language?
(1) di               (2) ke               (3) fi               (4) na               (5) None of these

Q7. What does the code ‘so’ stand for in the given code language?
(1) hope               (2) come               (3) see               (4) to               (5) None of these

Q8. How is ‘party’ coded in the given code language?
(1) Either ‘re’ or ‘fi’               (2) Either ‘zo’ or ‘na’               (3) Either ‘zo’ or ‘fi’               (4) Either  ‘zo’ or ‘ge’               (5) Either ‘ke’ or ‘fi’

Q9. How will ‘please see you’ be coded in the given code language?
(1) re na ke               (2)  so re na               (3) zo re na               (4) na di ke               (5) ke re ge

Q10. Which one of the following will be coded as ‘so di re’ in the given code language?
(1) you see hope               (2) hope you please               (3) hope you come               (4) the hope to               (5) you hope to

Answers

1.  2               2.  2               3.  5               4.  1               5.  2               6.  5               7.  1               8.  3               9.  1               10. 5

 

English Quiz

Directions (1-10). Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will he in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is ‘No error’, the answer is ‘d’. (Ignore errors of punctuation, if any).

Q1. The judge dismissed the case because (A)/ the plaintiff was hell bent on (B)/ withdrawing back his complaint (C)/ no error (D).

Q2. He was too drunk (A)/ to know (B)/ where he was going to (C)/ no error (D).

Q3. The streets (A)/ are so wet (B)/ It should have rained last night (C)/ no error (D).

Q4. The bunch of keys (A)/ have been lost (B)/ by my mother early in the morning (C)/ no error (D).

Q5. The news were (A)/ read out (B)/ by a vey smart and fluent newsreader (C)/ no error (D).

Q6. The French embassy employs him (A)/ reguarly (B)/ as he speak french (C)/ no error(D).

Q7. He has been going to the office (A)/ for a year now (B)/ and he even can’t understand its working (C)/ no error (D).

Q8. You will lose (A)/ your dog (B)/ if you didn’t tie it up (C)/ no error (D).

Q9. Man’s happiness or misery (A)/ are in a great measure (B)/ in his own hands (C)/ no error (D).

Q10. He ate (A)/ nothing (B)/ since yesterday (C)/ no error (D).

Directions (11-20): In each one of the following sentences, there are two blank spaces. Below each sentence, there are five pairs of words denoted by numbers (A), (B), (C) and (D). Find out which pair of words can be filled up in the blanks .n the sentence in the same sequence to make it, meaningfully complete.

Q11. RBI ________ to play a ________ role in reforming banking sectors.
A. Pledged,Critical.                B. Promised,Important.                C. Expect,Critical.               D. Announced,Impotant.

Q12. Solving sample ______ improve _______ of students.
A. Questions,Speed.              B. Problems,Writing.                C. Papers,Accuracy.               D. Booklets,Ability.

Q13. Delhi high court is likely to _______ hearing on a _______ plea of JNU student.
A. Start,Litigation.             B. Resume,Bail.               C. Open,case.              D. Resume,Case.

Q14. It was left to the doctor who had ______ on him to put the record ______ on television.
A. Attended,at.               B. Straight,Attended.             C. Received,of.             D. Attended,Straight.

Q15. Mr Modi _______ some tips to _______ stess with the students.
A. Shared,Combat.            B. Shared,Remove.              C. Told,fight.             D. Made,combat.

Q16. Ministery of Enviornment lists _______ commonsensical ______ to save electricity.
A. Many,Ideas.             B. Some,Tips              C. Several,Tips             D. Many, Tips.

Q17. “The sea really is the ________ test of your _______” says Lieutenant P. Swati.
A. Best,Endurance.               B. Endurance,Best.              C. Good,Body.              D. Good,Endurance.

Q18. Candidates are to ______ their _______ to the given address.
A. Send,Applications.             B. Post,Copys            C. All are correcct.             D.Forward,Resume.

Q19. College has _____ to reject ______.
A.Right,Applications.             B.Authority,purpose.             C.need,purpose.             D.Purpose,Applications.

Q20. District authorities had ________ ban on ________ products.
A. Revealed,Important.              B. Exempted,Toxic.               C. Imposed,Toxic.             D. Revisied,Healthy.

Answers

 1. (C),Back must be removed.
2. (C),To will be removed.
3. (C),Should have rained replaced with must have rained.
4. (B),Bunch is a singular verb so it will take has.
5. (A),News is a singular noun , so were replaced by was.
6. (C),Add how before to.
7. (C),Replace and by but.
8. (C),Replace didn’t by wouldn’t.
9. (B),Use is in place of are.
10. (A),Ate replace by has eaten.
11. A
12. C
13. B
14. D
15. A
16. C
17. A
18. D
19. A
20. C

 

Computer Quiz

Q1. Which generation of computer is still under development phase?

a) Fourth Generation               b) Fifth Generation                      c) Third Generation             d) Seventh Generation

e) Second Generation

Q2. What is properly arranged data called?

a) Field            b) Words                c) Information              d) Metadata             e) Memory

Q3. What is the difference between memory and storage?

a) Memory is Temporary and storage is permanent                b) Memory is Permanent and storage is temporary

c) Memory is Slow and storage is fast                d) Both (b) and (c)                    e) All of above

Q4. Analog computers works on the supply of ___________.

a) Continuous electrical pulses               b) Input of varying voltage             c) Magnetic strength             d) Digital inputs

e) None of the above

Q5. The central processing unit (CPU) consists of:

a) User, Input, Secondary storage                 b) Control unit, Primary storage, and Secondary storage

c) Control unit, Arithmetic-logic unit and Primary storage                 d) Control unit, Processing, and Secondarystorage

e) Internet, Arithmetic-logic unit, Input

Q6. What does EBCDIC stands for?

a) Extended Binary Coded Decimal Interchange Code                b) Extended Bit Code Decimal Interchange Code

c) Extended Bit Case Decimal Interchange Code             d) Extended Binary Case Decimal Interchange Code

e) None of the above

Q7. What does VIRUS stands for?

a) Vital Information Resources Under Siege                 b) Viral Important Record User Searched

c) Very Interchanged Resources User Searched             d) Very Intelligent Resources Under Search         e) None of the above

Q8. Which of the following is required to create a HTML document?

a) Telnet          b) Browser           c) Internet             d) Text Editor              e) Search Engine

Q9. Which shortcut key is used to create a new folder in MS Windows?

a) Right Click Button+W+Enter             b) Ctrl+W+Shift               c) Right Click Button+F+Enter

d) Right Click Button+Q+Enter             e) Ctrl+Shift+N

Q10. What is Windows Explorer?

a) A drive             b) A file manager              c) A browser             d) A search engine             e) A network

Answer & Explanation

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.