Simplification Set – 8

1. 16.03 × 22.99 + 2793 ÷ 45.09 + 45.09% of 259.98 = x
A) 439
B) 582
C) 346
D) 547
E) 416

Answer & Explanation

 Option D
Solution:

16 × 23 + 2793 ÷ 45 + 45% of 260 = x
368 + 62 + 117 = 547

 

2. √838 + (23.02)2 + 25.99% of 250.07 = x
A) 655
B) 569
C) 623
D) 637
E) 583

Answer & Explanation

 Option C
Solution:

√841 + (23)2 + 26% of 250 = x
29 + 529 + 65 = 623

 

3. 580 ÷ 16 × 12 + √1150 ÷ 34.1 × 12 = x
A) 444
B) 458
C) 438
D) 429
E) 467

Answer & Explanation

 Option A
Solution:

36 × 12 + √1150 ÷ 34 × 12 = x
√1150 is nearly 34
432 + 34/34 * 12 = 432 + 12 = 444

 

4. 24.009% of 250 – 61.94% of 149.95 + 940 ÷ 15 = x
A) 40
B) 30
C) 38
D) 21
E) 43

Answer & Explanation

 Option B
Solution:

24% of 250 – 62% of 150 + 940 ÷ 15 = x
60 – 93 + 63 =

 

5. 34.99% of 340 + 755 ÷ 26.03 + 15 × 27.08 = x
A) 567
B) 537
C) 528
D) 553
E) 598

Answer & Explanation

  Option D
Solution:

35% of 340 + 755 ÷ 26 + 15 × 27 = x
119 + 29 + 405 = 553

 

6. √3135 ÷ (320 ÷ 23) + 14.095 × 32.995 – √1090 = x
A) 461
B) 475
C) 425
D) 457
E) 433

Answer & Explanation

 Option E
Solution:

√3136 ÷ (320 ÷ 23) + 14 × 33 – √1089 = x
56 ÷ 14 + 462 – 33 = 433

 

7. 26.003 × 42.99 ÷ 13 + 458 + √1295 – (275 ÷ 12) = x
A) 561
B) 557
C) 564
D) 549
E) 551

Answer & Explanation

 Option B
Solution:

(26 × 43)/13 + 458 + √1295 – (275 ÷ 12) = x
2 × 43 + 458 + 36 – 23 = 557   

 

8. (950 ÷ 17 + 865 ÷ 24) ÷ (760 ÷ 33) = x
A) 3
B) 6
C) 4
D) 2
E) 7

Answer & Explanation

  Option C
Solution:

(950 ÷ 17 + 865 ÷ 24) ÷ (760 ÷ 33) = x
(56 + 36) ÷ 23 =

 

9. 19.04 × 33.89 + 25.06% of 259.99 – 3440 ÷ 9 = x% of 350.08
A) 91
B) 86
C) 106
D) 94
E) 85

Answer & Explanation

  Option D
Solution:

19 × 34 + 25% of 260 – 3440 ÷ 9 = x% of 350
646 + 65 – 382 = x% of 350
x = 329*100/350 = 94

 

10. √2920 + 34.99% of 540 – 79.94% of 239.99 = x% of 339.921
A) 17
B) 15
C) 23
D) 12
E) 28

Answer & Explanation

  Option B
Solution:

√2920 + 35% of 540 – 80% of 240 = x% of 340
54 + 189 – 192 = x% of 340
x = 51*100/340 = 15

Leave a Comment

Your email address will not be published.