Simplification Set – 14

1. 23% of 8040 + 42% of 545 = ?% of 3000
A)  55.55
B)  69.27
C) 42.56
D) 60.15
E) None of these

Answer & Explanation

 Option B
Solution:

23* 8040 + 42 * 545  = ? * 3000
=> 184920 + 22890 = ? * 3000
=> ? = 207810/3000
=> ? = 69.27

 

2. 12(1/3) + 10(5/6) – 7(2/3) – 1(4/7) = ?
A) 14(10/13)
B) 11(22/23)
C) 13(1/11)
D) 13(13/14)
E) None of these

Answer & Explanation

  Option D
Solution:
12(1/3) + 10(5/6) – 7(2/3) – 1(4/7) = ?
=> (12 + 10 – 7 – 1) + [(1/3) + (5/6)- (2/3)-(4/7)] = ?
=> 14 +[(14+35-28-24)/42] = ?
=> 14 – (3/42) =13(13/14)

 

3. 3463 * 295 – 18611 = ? + 5883
A) 100501
B) 997091
C) 145785
D) 997000
E) None of these

Answer & Explanation

  Option B
Solution:
=>1021585 – 18611 = ? + 5883
=> ? = 1002974 – 5883
=> ? = 997091

 

4. 4530 – 132 * 328 ÷ 16 = ? * 12
A) 152
B) 160
C)166
D) 110
E) None of these

Answer & Explanation

 Option A
Solution:
4530 – 132 * 328 ÷ 16 = ? * 12
=> 4530 – 2706 = ? * 12
=> ? = 1824/12 = 152

 

5. 7428 * (3/4) * (2/9) * ? = 619
A)  2.5
B) 1.15
C) 0.5
D) 3.4
E) None of these

Answer & Explanation

   Option C
Solution:
7428 * (3/4) * (2/9) * ? = 619
=> 1238 * ? = 619
=> ? = 619/1238 = 0.5

 

6. 1478.4 ÷ 56 + 66.8 * 57 = (? * 3) + (34 * 34.5)
A) 801
B) 887
C) 720
D) 789
E) None of these

Answer & Explanation

 Option B
Solution:
1478.4 ÷ 56 + 66.8 * 57 = (? * 3) + (34 * 34.5)
=> 26.4 + 3807.6 = ? * 3 + 1173
=> 3834 – 1173 = ? * 3
=> ? = 887

 

7. 896 – (?)^3 = 4608 ÷ 12
A)  (0.7)^3
B) (0.75)^3
C) (1.5)^3
D) (2)^3
E) None of these

Answer & Explanation

 Option D
Solution:
896 – (?)^3 = 384
=> (?)^3 = 512
=> ? = 8 = (2)^3

 

8. (3/19) of  30%  of  3420 = (?)^2 * 2
A) 9
B) 7
C) 10
D) 13
E) None of these

Answer & Explanation

  Option A
Solution:
(3/19) of 30% of 3420 = (?)^2 * 2
=> (3/19) * (30/100)* 3420 = (?)^2 * 2
=> 162 = (?)^2 *2
=> ? = 9

 

9. (5*7)%  of  (34*55) + 456.60 = 699.1 + ?
A) 412
B) 350
C)400
D) 422
E) None of these

Answer & Explanation

  Option A
Solution:
(5*7)%  of  (34*55) + 456.60 = 699.1 + ?
=> [(34*55*5*7)/100] + 456.60 = 699.1 + ?
=> 1111.1 = 699.1 + ?
=> ? = 1111.1 – 699.1 = 412

 

10. (27)^2 * 6 ÷ 9 + (7)^3 + 71 = (?)^3 – 431
A) 17
B) 19
C) 20
D) 11
E) None of these

Answer & Explanation

  Option D
Solution:
(27)^2 * 6 ÷ 9 + (7)^3 + 71 = (?)^3 – 431
=> 486 + 343 + 71 + 431 = (?)^3
=> (?)^3 = 1331 = (11)^3
=> ? = 11

Leave a Comment

Your email address will not be published.