Simplification Set – 10

1. 22% of 150 + 29 × 36 + 24% of 750 = x
A) 1328
B) 1194
C) 1059
D) 1146
E) 1257

Answer & Explanation

 Option E
Solution:
33 + 1044 + 180 = 1257

 

2. 65% of 540 + 868 ÷ 14 – 12 × 39 = x
A) -56
B) -68
C) -46
D) -51
E) -55

Answer & Explanation

 Option E
Solution:
351 + 62 – 468 = -55

 

3. √1849 × 1326 ÷ 51 + x% of 350 – 12% of 950 = 1165
A) 46
B) 53
C) 42
D) 57
E) 48

Answer & Explanation

 Option A
Solution:
43 × 26 + x% of 350 – 114 = 1165
x = 46

 

4. 26 × 56 + √1369 – 76% of 150 = x
A) 1325
B) 1439
C) 1388
D) 1379
E) 1452

Answer & Explanation

  Option D
Solution:

1456 + 37 – 114 = 1379

 

5. √7921 + 39 × 36 – √2704 ÷ 13 × 23 = x
A) 1448
B) 1324
C) 1484
D) 1401
E) 1396

Answer & Explanation

 Option D
Solution:
89 + 1404 – 4 × 23 = 1401

 

6. 24% of 350 – 1197 ÷ 19 + 35% of 340 = x
A) 120
B) 130
C) 140
D) 110
E) 150

Answer & Explanation

 Option C
Solution:
84 – 63 + 119 = 140

 

7. 632 – 12% of 850 – 78% of 650 = x
A) 3420
B) 3360
C) 3520
D) 3380
E) 3450

Answer & Explanation

 Option B
Solution:
3969 – 102 – 507 = 3360

 

8. √4761 ÷ 3 × 13 + 41472 ÷ 48 ÷ 9 = x
A) 395
B) 318
C) 343
D) 360
E) 372

Answer & Explanation

  Option A
Solution:
69 ÷ 3 × 13 + 96 = 395

 

9. 2 3/4 + 5 1/6 – 3 5/8 + 1 7/10 – 1 5/12 = x
A) 5 17/40
B) 4 17/30
C) 5 27/40
D) 4 23/30
E) 4 23/40

Answer & Explanation

 Option E
Solution:
2 + 5 – 3 + 1 – 1 +  (3/4 + 1/6 – 5/8 + 7/10 – 5/12)
= 4 + 69/120 = 4 23/40

 

10. 5 5/6 + 2 7/12 + 3 7/10  = x
A) 10 13/60
B) 9 11/60
C) 12 7/60
D) 13 17/60
E) 12 23/60

Answer & Explanation

 Option C
Solution:

5 5/6 + 2 7/12 + 3 7/10
= 5 + 2 + 3 + (5/6 + 7/12 + 7/10) = 10 + 127/60 = 10 + 2 7/60 = 12 7/60

Leave a Comment

Your email address will not be published.