Simplification Set – 7

1. 26% of 350 + √676 ÷ 13 – 19 × 12 = x
A) -141
B) -156
C) -135
D) -142
E) -123

Answer & Explanation

  Option C
Solution:

91 + 2 – 228 =  -135    

 

2. 72% of 450 – 14 × 22 + √1681 – 122 = x
A) -56
B) -87
C) -49
D) -76
E) -92

Answer & Explanation

  Option B
Solution:

324 – 308 +41 – 144 = -87       

 

3. 2 1/3 + 4 1/6 + 2 1/2 – 3 1/5 = x
A) 5 2/3
B) 5 3/5
C) 5 5/6
D) 5 4/5
E) 5 1/3

Answer & Explanation

  Option C
Solution:

2 1/3 + 4 1/6 + 2 1/2 – 3 1/5 =
(2+4+2-3) + (1/3 + 1/6 + 1/2 – 1/5) = 5 + 4/5 = 5 4/5       

 

4. 3 2/5 + 4 2/3 – 2 7/10 + 1 1/3 = x
A) 6 1/3
B) 5 11/30
C) 6 17/30
D) 6 9/10
E) 6 7/10

Answer & Explanation

 Option ESolution:
3 2/5 + 4 2/3 – 2 7/10 + 1 1/3 =
(3+4-2+1) + (2/5 + 2/3 – 7/10 + 1/3) = 6 + 7/10 = 6 7/10       

 

5. √841+ 362 – 12 × 27 + 12% of 150 = x
A) 1128
B) 1238
C) 1081
D) 1019
E) 1124

Answer & Explanation

  Option D
Solution:

29 + 1296 – 324 + 18 = 1019       

 

6. 14 × 17 + √1521 ÷ 13 + 12% of 450 – 8% of 250= x
A) 238
B) 275
C) 248
D) 267
E) None of these

Answer & Explanation

  Option B
Solution:

238 + 39 ÷ 13 + 54 – 20 = 275            

 

7. 42% of 350 + 26% of 150 – 45% of 280 + 38% of 350 = x
A) 182
B) 197
C) 175
D) 187
E) 193

Answer & Explanation

 Option E
Solution:

147 + 39 – 126 + 133 = 193    

 

8. √2809 + 26 × 18 ÷ 6 + 172 = x
A) 420
B) 560
C) 430
D) 530
E) 470

Answer & Explanation

  Option A
Solution:

53 + 26× 3 + 289 = 420

 

9. 1431 ÷ 27 × 12 + 462 – 15% of 320 = x
A) 1140
B) 1156
C) 1050
D) 1238
E) None of these

Answer & Explanation

 Option C
Solution:

53 × 12 + 462 – 48 =  1050   

 

10. 34% of 250 + √1156 – 132 – 14% of 350 = x
A) -78
B) -66
C) -103
D) -87
E) -99

Answer & Explanation

 Option E
Solution:

85 + 34 – 169 – 49 = -99     
 

Leave a Comment

Your email address will not be published.