Simplification Set – 6

1. 42% of 450 + 20% of 385 – 15% of 320 = x
A) 299
B) 261
C) 276
D) 223
E) 218

Answer & Explanation

 Option E
Solution: 

189 + 77 – 48 =  218

 

2. 14 × 21 + 16 × 28 – 14 × 15 + 18 × 13 = x
A) 766
B) 822
C) 752
D) 887
E) 793

Answer & Explanation

  Option A
Solution:
294 + 448 – 210 + 234 = 766

 

3. 14% of 250 + 65% of 380 – 13% of 630 = x
A) 232.1
B) 195.1
C) 247.1
D) 200.1
E) 170.1

Answer & Explanation

  Option D
Solution:

35 + 247 –  81.9 = 200.1  

 

4. 703 ÷ 19 × 13 + 24% of 250 – 18% of 450 = x
A) 380
B) 430
C) 460
D) 520
E) 530

Answer & Explanation

 Option C
Solution: 

37 × 13 + 60 –  81 = 460

 

5. 1243 + 2369 + 598 ÷ 23 × 2 –  16= x
A) 3756
B) 3089
C) 3529
D) 3729
E) 3408

Answer & Explanation

  Option E
3612 + 26 × 2 –  256 =  3408

 

6. √1849 + √3136 ÷ 641/3 – √676 = x
A) 31
B) 18
C) 19
D) 29
E) 37

Answer & Explanation

 Option A
Solution:

43 + 56 ÷ 4 – 26 =  31 

 

7. √1156 × 1044 ÷ 29 – 26% of 550 = x
A) 1199
B) 1021
C) 1081
D) 1265
E) 1170

Answer & Explanation

 Option C
Solution:
34 × 36 –  143 = 1081

 

8. 35% of 540 + √1369 – 423 ÷3 = x
A) 104
B) 54
C) 85
D) 74
E) 98

Answer & Explanation

 Option C
Solution:
189 + 37 – 141 = 85

 

9. 45% of 260 + 27441/3 ÷ 3431/3 – 12% of 150 = x
A) 114
B) 101
C) 112
D) 110
E) 129

Answer & Explanation

  Option B
Solution:
117 + 14 ÷ 7 –  18 = 101

 

10. 16 × 47 + √2209 – 342 + 123 = x
A) 1423
B) 1371
C) 1577
D) 1448
E) None of these

Answer & Explanation

  Option B
Solution:
752 + 47 – 1156 + 1728 = 1371

Leave a Comment

Your email address will not be published.