Simplification Set – 3

1. 45% of 220 + 65% of 520 – 15% of 920 = x
A) 299
B) 261
C) 276
D) 223
E) 264

Answer & Explanation

  Option A
Solution: 

99 + 338 – 138 

 

2. 42 × 21 ÷ 6 + 623 + √2704 = x
A) 764
B) 822
C) 752
D) 887
E) 793

Answer & Explanation

 Option B
Solution:
147 + 623 + 52

 

3. (37)2 – √841 + 25% of 580 = x
A) 1327
B) 1757
C) 1476
D) 1485
E) 1708

Answer & Explanation

  Option D
Solution:

1369 – 29 + 145 

 

4. 1 1/3 + 2 1/2 + 3 1/4 + 3 5/6 = x
A) 11 7/12
B) 13 7/12
C) 12 11/12
D) 10 5/12
E) 10 11/12

Answer & Explanation

  Option E
Solution: 

(1 + 2 + 3 + 3) + (1/3 + 1/2 + 1/4 + 5/6)
9 + (23/12)
= 9 + 1 11/12
= (9 + 1) + 11/12
= 10 11/12 

 

5. 2450 +1270 – 67% of 2300 = x
A) 2756
B) 2089
C) 2529
D) 2729
E) 2179

Answer & Explanation

 Option E

 

6. 47% of 4300 – 26% of 550 + 15% of 420 = x
A) 1941
B) 1834
C) 1953
D) 1926
E) 1766

Answer & Explanation

 Option A
Solution:

2021 – 143 + 63 

 

7. 45% of 670 + 23% of 250 + 16% of 560 = x
A) 429.6
B) 432.6
C) 448.6
D) 456.6
E) 472.6

Answer & Explanation

 Option C
Solution:
301.5 + 57.5 + 89.6

 

8. 621 ÷ 23 + 28% of 750 = x + 36% of 350
A) 104
B) 154
C) 111
D) 124
E) 118

Answer & Explanation

  Option C
Solution:
27 + 210 – 126

 

9. 38% of 450 + 28% of 150 – 45% of 260 = x% of 600
A) 14
B) 16
C) 12
D) 10
E) 9

Answer & Explanation

 Option B
Solution:
171 + 42 – 117 = x/100 * 600

 

10. 2 1/2 + 3 4/5 + 2 1/6 – 4 1/3 = x
A) 3 4/5
B) 4 2/15
C) 2 5/12
D) 4 7/10
E) 4 2/13

Answer & Explanation

 Option B
Solution:
2 1/2 + 3 4/5 + 2 1/6 – 4 1/3
(2 + 3 + 2 – 4) + (1/2 + 4/5 + 1/6 – 1/3)
= 3 + 17/15
= 3 + (1 2/15)
= 4 2/15

Leave a Comment

Your email address will not be published.