Series Set – 10

Q1. 17         9      15     40      143.5       ?
A) 620
B) 650.25
C) 550.5
D) 688
E) 540.15

Answer & Explanation

 Option  B
Solution:
17 * 0.5 + 0.5 = 9
9 * 1.5 + 1.5 = 15
15 * 2.5 + 2.5 = 40
40 * 3.5 + 3.5 = 143.5
143.5 * 4.5 + 4.5 = 650.25

 

Q2. 2     9     25      82      335      ?
A) 1456
B) 1246
C) 1682
D) 1560
E) 1550

Answer & Explanation

   Option C
Solution:
2 * 1 + 7 = 9
9 * 2 + 7 = 25
25 * 3 + 7 = 82
82 * 4 + 7 = 335
335 * 5 + 7 = 1682

 

Q3. 1548      516     129     43     ?
A) 9.82
B) 11.11
C)13.25
D)10.75
E) 11.25

Answer & Explanation

  Option D
Solution:
1548/ 3   = 516
516/4 = 129
129/3 = 43
43/4 = 10.75

 

Q4. 41      164       2624       ?        6045696
A)94464
B) 84500
C)94502
D) 78542
E) 82456

Answer & Explanation

  Option B
Solution:
41  *   2^2 = 164
164  *  4^2 = 2624
2624  *  6^2 = 94464
94464  *  7^2 = 6045696

 

 

Q5. 4       9       29       119       599        ?
A) 2998
B) 4578
C) 3245
D) 2000
E) 3599

Answer & Explanation

  Option E
Solution:
4 * 2 + 1 = 9
9*3  + 2 = 29
29 * 4 + 3 = 119
119* 5 + 4 = 599
599*6 +5=3599

 

Q6. 133     183     241      307     381      463     480
A) 307
B) 133
C) 480
D) 241
E) 381

Answer & Explanation

  Option  C
Solution:
133 + 50 = 183
183 + 58 = 241
241 + 66 = 307
307 + 74 = 381
381 + 82 = 463
463 + 90 = 553

 

Q7. 31     15      21    50    155.3      767.25
A) 767.25
B) 155.3
C) 15
D) 31
E) 50

Answer & Explanation

  Option B
Solution:
31 * 0.5 – 0.5 = 15
15 * 1.5 – 1.5 = 21
21 * 2.5 – 2.5 = 50
50 * 3.5 – 3.5 = 171.5
171.5  *  4.5 – 4.5 = 767.25

 

Q8. 18       119      708       3530       14136      42405
A) 14136
B) 708
C) 119
D) 3530
E) 42405

Answer & Explanation

 Option D
Solution:
18 * 7 – 7 = 119
119* 6 – 6 = 708
708 * 5 – 5 = 3540
3540 * 4 – 4 = 14136
14136 * 3 – 3 = 42405

 

Q9. 500     484     451      384      260      80
A) 80
B) 260
C) 451
D) 484
E) 500

Answer & Explanation

 Option B
Solution:
500 – 16 = 484
484 – 33(= 16 + 17) = 451
451 – 67(= 33 + 2 * 17) = 384
384 – 118(= 67 + 3 * 17)= 266
266 – 186(= 118 + 4 * 17)= 80

 

Q10. 9    10.8    18     21.6     36      64.8
A) 21.6
B) 10.8
C) 36
D) 18
E) 9

Answer & Explanation

  Option D
Solution:
9 + 1.8 = 10.8
10.8 + 2* 1.8 = 14.4
14.4 + 2 *3.6 = 21.6
21.6 + 2*7.2 = 36
36+ 2 * 14.4 = 64.8

Leave a Comment

Your email address will not be published.