Quiz – 223

Quant Quiz

Directions (1-5): Study the given table carefully to answer the following questions.

Field NameShapeSide (in m)Base (in m)Height (in m)Radius (in m)Cost of flooring (in Rs per sq metre)Cost of fencing (in Rs. Per m)
ATriangle16125020
BRectangle10×203015
CSquare154018
DParallelogram20126025
ECircle104522

Q1.What is the cost of flooring of A?
1)Rs.4000              2)Rs.4600              3)Rs.4800              4)Rs.5000              5)Rs.4400

Q2.What is the difference between the cost of fencing of C and that of B?
1)Rs.180              2)Rs.120              3)Rs.240              4)Rs.360              5)Rs.480

Q3.What is the ratio of the cost of flooring to that of fencing of field D?
1) 4 : 1              2) 6 : 1              3) 8 : 1              4) 9 : 1              5) 5 : 1

Q4.The cost of fencing of field E is approximately what per cent of the cost of flooring of field C?
1) 10.5%              2) 19.46%              3) 18.71%              4) 15.36%              5) 13.82%

Q5.The cost of fencing of field C is what per cent of the cost of fencing of field D?
1) 87.54%              2) 67.5%              3) 72.13%              4) 54.36%              5) 46.5%

Directions (6-10): Study the table carefully to answer the following questions.
The percentage profit is given on total cost price.
Cost price=cost of production + transportation + packaging cost

Name of goodsCost of production per kgCost of transportationCost of packagingSelling Price per kgProfit/- LossPercentage of Profit/loss
GheeRs.80Rs.8Rs.120
RiceRs.40005% profit
SugarRs.45Rs.5Rs.50
MilkRs.20Rs.3Rs.1
PulseRs.70Rs.10Rs.906% loss

 

Q6.If the percentage of profit on sold Ghee is 10%, then what is its cost of packaging?

1)Rs.24.90              2)Rs.23.50              3)Rs.22              4)Rs.21.09              5)Rs.27.80

Q7.What is the difference between the selling price of Sugar and that of Rice, if the cost of transportation is zero for both?

1)Rs.56              2)Rs.52              3)Rs.58              4)Rs.36              5)Rs.72

Q8.What is the cost of packaging of Pulse?

1)Rs.24.90              2)Rs.23.50              3)Rs.22              4)Rs.21.09              5)Rs.15.74

Q9.What is the percentage profit of Milk if its selling price is 80% of the cost price of Rice?

1)28%              2)30%              3)32%              4)30.49%              5)38%

Q10.4 kg Ghee, 3 kg Rice and 5 kg Milk are sold. What is profit or loss percentage? (The packing cost is zero for all goods) and selling price of Milk is ` 32 per kg?

1)36%              2)32%              3)30.49%              4)34.2%              5)31.5%

Answer & Explanation

 

1.(3)A is traingle

Area of A=1/2(16X12)=96m^2

Cost of flooring of A=96X50=4800

 

2.(1) Perimeter of B=2(10+20)=60 m

cost of fencing of B=60X15=900 Rs.

Perimeter of C=4X15=60 m

So, cost of fencing of C=60X18=1080 Rs.

Required difference=1080-900=180

 

3.(4) Area of D=BaseXHeight=20X12=240 m^2

cost of flooring of D=240X60=14400

Perimeter of D=2(20+12)=64

cost of Fencing of D=64X25=1600

Required ratio=14400:1600=9:1

 

  1. (4) Perimeter of E=2PiR=2X22/7X10=440/7 m

Cost of Fencing of E=440/7X22=1382.85

Area of C=15^2=225m^2

Cost of flooring of C=225X40=9000

Required %=1382.85X100/9000=15.36%

 

5.(2) Fencing cost of C=1080

Fencing cost of D=1600

Required %=(1080X100)/1600=67.5%

 

  1. (4) selling price of Ghee=120 per kg.

Profit=-10%

Total cost price=120X100/110=109.09

Cost of packaging=109.09-80-8=21.09 Rs.

 

  1. (3) Selling price of Rice=40X105/100=42

Selling price of Sugar=45+5+50=100

Required difference=100-42=58

 

  1. (5) Selling price of pulse=90 Rs.

Loss=6%

Total CP=90X100/94=95.74

Cost of packaging of pulse=95.74-70.10=15.74

 

  1. (1) CP of Rice=40

SP of milk=40X80/100=32

CP of milk=20+3+2=25

% profit=(32-25)/25X100=28%

 

  1. (3) CP of (4 kg Ghee+3kg Rice+5 kg milk)

= 4X(80+8)+3X40+5X(20+3)

=352+120+115=587

SP of( 4 kg Ghee+3kg Rice+5kg milk)

=4X120+3X42+5X32=480+126+160=766

% profit=(766-587)/587X100=30.49%

 

 

Reasoning Quiz

Directions: Study the following information carefully and answer the given questions.
Eight persons P, Q, R, S, T, U, V and W are playing piano. They are sitting around a circular table facing away from centre. Each person reads a different language newspaper Marathi, Telugu, Kannada, Punjabi, Bengali, Tamil, Hindi and English but not necessarily in the same order. When all of them are sitting in the chairs during the playing piano, the following conditions are fulfilled.

  • R is a Hindi newspaper reader and sits third to the left of T.
  • The Tamil and the Punjabi newspaper reader are immediate neighbours of each other. Neither the Punjabi nor the Tamil newspaper reader is an immediate neighbour of either T or R.
  • The Telugu and the English newspaper reader immediate neighbours of each other.
  • Neither T nor S reads English newspaper.
  • The one who reads Punjabi newspaper sits to the left to Q, who reads Kannada newspaper.
  • P reads Telugu newspaper is not an immediate neighbour of Hindi newspaper reader.
  • Only U sits between the Punjabi and the Marathi newspaper reader.
  • V sits third to the left of the person who reads English newspaper.

Q1. Which of the following pairs represents the immediate neighbours of the Marathi newspaper reader?
1) Punjabi and Bengali                 2) English and Punjabi               3) Telugu and Bengali              4) Kannada and Tamil
5) Tamil and Bengali

Q2. Who among the following reads English newspaper?
1) V               2) W               3) U               4) T              5) Other than given options

Q3. How many persons sit between the Hindi newspaper reader and S when counted in clockwise direction from the Hindi newspaper reader?
1) None               2) One               3) Two               4) Three              5) Four

Q4. T reads which of the following newspaper?
1) Tamil               2) Bengali               3) Punjabi               4) Marathi               5) Other than given options

Q5. Who among the following sits exactly between Q and W?
1) Telugu newspaper reader               2) Tamil newspaper reader              3) Punjabi newspaper reader
4) Marathi newspaper reader              5) Hindi newspaper reader

Q6. Who among the following reads Marathi newspaper?
1) T               2) W               3) R               4) U              5) S

Q7. Which of the following pairs represents the immediate neighbours of the Punjabi newspaper readers?
1) QR               2) UQ               3) US               4) SQ               5) RU

Directions: Each of the questions below consists of a question and two statements numbered I and II given it. You have to decide whether the data provided in the statements are sufficient to answer the question. Read both the statement and give answer.
1) if the data in statement I alone are sufficient to answer the question, while the data in statement II alone are not sufficient to answer the question.
2) if the data in statement II alone are sufficient to answer the question, while the data in statement I alone are not sufficient to answer the question.
3) if the data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
4) if the data in both the statement I and II together are not sufficient to answer the question.
5) if the data in both the statement I and II together are necessary to answer the question.

Q8. How Anu j is related to Neha?
I. Anuj is son of Naveen’s father’s sister. Parth is son of Neha, who is mother of Rahul and grandmother of Naveen.
II. Praveen is father of Nishi and grandfather of Madan, who is the only son of Nisha. Neha is wife of Praveen.

Q9. What is the code for ’eminent’?
I. In a code language ’eminent school and vague’ is written as ‘no ro jo vi’ and ‘vague aim service’ is written as ‘jo ti di’.
II. In a code language ‘provision enforce personal’ is written as ‘da no pa’ and ’eminent and fruit service’ is written as ‘la ma ro vi’.

Q10. Who among P, Q, R, S and T is the tallest?
I. R and S are taller than P and T.               II. Q is taller than P but shorter than R.

Q11. How many toys are there in the row of toys that face south?
I. Aeroplane is fourth from the right end of the row and is fourth to the right of car.
II. Train is seventh from the left end of the row and is fourth to the left of car.

Answer & Explanation

 

  1. 5
  2. 2
  3. 4
  4. 2
  5. 5
  6. 5
  7. 2
  8. 3
  9. 4;

From statement I

Eminent School and vague ® no ro jo vi …(i)

vague aim service – jo ti di …… (ii)

From (i) and (ii), we get,

vague – jo

I alone is not sufficient to answer.

From statement II, Provision enforce personal – da na

pa ………(iii)

Eminent and fruit service – la ma ro vi …….. (i)

Thus, statement II alone is not sufficient to answer

from statement I & II together.

Using equations (i) and (iv), we get and/eminent – ro/vi

Thus, statement I and statement II together are not sufficient to answer.

 

  1. 4; From statement I – R, S > P, T not sufficient

From statement II – R > Q > P not sufficient.

Combining statement I & statement II, R > S > Q > P >

T ….. (i)

or, S > R > Q > T > P ……..(ii)

R > S > Q > T > P ……. (ii)

S > R > Q > P > T …… (iv)

And so on,

Hence, either S or R is the tallest.

Therefore, the data in both the statements I and II together are not sufficient to answer the given question.

 

  1. 5; From statement I
    Aeroplane = 4th from the right and 4th to the right of car

Position of car = 4 + 4 = 8th from the right

From statement II – train = 7th from the left and 4th from the left of car.

Position of car = 7 + 4 = 11th from the left from I and II together, Total number of toys = 8 + 4 – 1= 18.

 

 

ENGLISH QUIZ

Directions (Q. 1-5): Which of the phrases (1), (2), (3), (4), given below should replace the phrase given in bold in the following sentences to make the sentence grammatically meaningful and correct. If the sentence is correct as it is and ‘No Correction Required’, mark (5) as the answer. 
Q1. The sector is needy of investment to be globally competitive
1) has need off               2) is needed to               3) is in need of               4) will be needed               5) No Correction Required

Q2. Without his carelessness, the lease on our premises has not been renewed
1) Except for his               2) Because he is               3) Since he has               4) On account of his               5) No Correction Required

Q3. Experts feel that risen oil prices will slow down economic growth
1) feeling that raised               2) feel a rise in               3) felt that a raise of               4) were felt rising

5) No Correction Required

Q4. He is wealthy today because he seized every opportunity who came his way
1) that came               2) which comes               3) coming by               4) which came in              5) No correction required

Q5. He failed to carry over his instructions because they were not specific
1) in carrying forward              2) to carry on               3) carrying around              4) to carry out               5) No correction required

Direction (Q. 6-10): Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (5). (Ignore errors of punctuation, if any).

Q6. Over a thousand tourist (1)/ from all over the world (2)/ come to visit the (3) / national park every week. (4)/ No error

Q7. It will sooner (1)/ be compulsory for all (2)/ employees to follow (3)/ these new guidelines. (4)/ No Error (5)

Q8. The bank is (1)/ planning to hire (2)/ over eight hundred officers (3)/ on a contractual basic. (4)/ No Error (5)

Q9. In his opinion (1)/ have a good education (2)/ is the way (3)/ to achieve success. (4)/ No Error (5)

Q10. If we want to avoid (1)/ making a loss we (2)/ have no option unless (3)/ to raise our prices. (4)/ No Error (5)

Answer & Explanation

 1. 3
2. 4
3. 2
4. 1
5. 4
6. 1(Replace ‘tourist’ with ‘tourists’)
7. 1(Replace ‘sooner’ with ‘soon’)
8. 4(Replace ‘contractual’ with ‘contract’)
9. 2(Replace ‘have’ with ‘to have’)

10.3(Replace ‘unless’ with ‘but’)

 

 

Computer Quiz

Q1. Which of the following term is associated with a fixed-length contiguous block of virtual memory?

1. A page              2. Memory page              3. Virtual page              4. Only (a) and (b)              5. All of the above

Q2. Which of the following option is most suitable: Most devices use ______________, which are assigned by the network when they connect.

1. Dynamic IP addresses                2. Virtual IP addresses               3. HTTP              4. POP3

5. None of the above

Q3.The fourth generation computers use which technology for both CPU and memory that allows millions of transistors on a single chip?

1. Vacuum Tubes             2. VLSI Technology              3. Cloud Computing              4. Generic Algorithm

5. None of the above

Q4. What is the short cut key combination to open Windows Task Manager?

1. ALT+TAB            2. SHIFT+F10            3. CTRL+ESC              4. CTRL+SHIFT+ESC              5. None of the above

Q5. Which of the following statement is not true about UBUNTU operating system?

1. Development of Ubuntu is led by UK-based Canonical Ltd                  2. It is based on Linux

3. It is an open source operating system          4. It does not run on mobile phones            5. All of the above are true

Q6. In the context of relational databases, which key is a field (or collection of fields) in one table that uniquely identifies a row of another table?

1. Primary Key             2. Foreign Key              3. Candidate Key              4. Unique Key              5. None of the above

Q7. What is E-Commerce?

1. It is the application of information and communication technology for delivering government services

2. It is the availability of study material related to commerce and economics

3. It is the buying and selling of goods and services, or the transmitting of funds or data, over an electronic network

4. None of the above

5. All of the above

Q8. In an Excel table, what uses a single formula that adjusts for each row?

1. Calculated column             2. Formula bar              3. New column              4. Array              5. None of the above

Q9. In PowerPoint, what is the function of Alt+N in navigating the ribbon with only the keyboard?

1. Open the Transitions tab             2. Open the Home tab             3. Open the Insert tab

4. Open the Review tab              5. Open the Tell me box

Q10. What is a relational database that is designed for query and analysis rather than for transaction processing?

1. Data Warehouse             2. PLSQL              3. Oracle              4. Data Mining             5. Cloud

Answers

1.5            2.1            3.2            4.4            5.4            6.2            7.3            8.1            9.3            10.1

Leave a Comment

Your email address will not be published.