QUIZ 12

Reasoning Quiz

Directions(1-2): Study the following information and answer the given questions.
G is the mother of R. R is the mother of S. S is the daughter of T. T is the brother of J. J is the mother of L. L is the daughter of Q. Q is the Son of D.

Q1.) How is T related to G?
1) Son     2) Daughter     3) Son-in-law     4) Sister     5) Daughter-in-law

Q2.) How is S related to J?
1) Son     2) Niece     3) Daughter     4) Nephew     5) Cannot be determined

Directions(3-7): Study the information carefully and answer the questions. 
L, M, N, O, P, Q, R and S are sitting around a circular area at equal distances between each other, but not necessarily in the same order. Some of the people are facing the centre while some face outside (i.e., in a direction opposite to the centre).S sits fourth to left of P. O sits second to right of S. S faces outside. L sits third to right of R. R is not an immediate neighbour of O. L is not an immediate neighbour of P. Both the immediate neighbours of Q face the centre. Both the immediate neighbours of M face opposite directions (i.e., if one person faces the centre then the other faces outside and vice- versa). Both the immediate neighbours of S face same direction as 0 (i.e., if 0 faces the centre then both the immediate neighbours of S also faces the centre and vice-versa) immediate neighbours of P face a direction opposite to that of P (i.e., if P faces the centre then both his immediate neighbours face outside and vice-versa).

Q3.) What is R’s position with respect to O?
1) Third to the right     2) Fifth to the left     3) Second to the left     4) Third to the left     5) Fourth to the right

4.) Four of the following are a like in a certain way based on the given seating arrangement and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
1) N     2) O     3) M     4) P     5) L

5.) Which of the following is true regarding N as per the given seating arrangement?
1) N sits to immediate right of M     2) N faces outside     3) Only two people sit between N and Q
4) L sits second to right of N     5) S is one of the immediate neighbours of N

Q6.) Who is sitting to immediate left of P?
1) R     2) M     3) O     4) S     5) Q

Q7.) How many people in the given arrangement face outside?
1) One     2) Three     3) Five     4) Four     5) Two

Directions(8-10): Study the following information and answer the question.
Six people P, Q, R, S, T and U obtained different marks in an exam. P obtained more marks than only two people. Q obtained more marks than S but not the highest. U obtained more marks than only R. The one with second highest marks obtained 480 marks. The one with second lowest marks obtained 350 marks.

Q8) Which of the following is true with respect to T as per the given information?
1) T obtained less marks than only two people     2) T possibly obtained 500 marks     3) T obtained more marks than S but less than Q     4) All the given statements are true     5) T definitely obtained 480 marks

Q9) Who amongst the following obtained third highest marks?
1) S     2) R     3) T     4) U     5) P

Q10.) Who amongst the following possibly obtained 400 marks?
1) P     2) Either S or P     3) S     4) T     5) Either R or T

Directions(11-15): Study the following information to answer the given question.
Ten people are sitting in two parallel rows containing five people each, in such a way that there is an equal distance between adjacent persons. In Row-1 R, S, T, U and V are seated (but not necessarily in the same order) and all of them are facing north. In Row-2 F, G, H, I and J are seated (but not necessarily in the same order) and all of them are facing south. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row faces another member of the other row. T sits third to right of the person who faces F. Only two peoples sit between F and I. The person who faces U sits to immediate left of H. Only one person sits between Hand J. The one who faces G sits second to right of R. H does not face V.

Q11.) Which of the following groups of people represents the people sitting at extreme ends of both the rows?
1) F, J, D, R     2) I, F, V, S     3) J, I, V, T     4) H, G, T, R     5) F, G, T, U

Q12.) Who sits to immediate right of the person who faces R?
1) I     2) H     3) J     4) F     5) G

Q13.) Which of the following is true regarding G?
1) J sits second to right of G     2) V is an immediate neighbour of the person who faces G
3) Both H and I are immediate neighbours of G     4) Only two people sit between G and I
5) None of the given options is true

Q14.) Which of the following is true with respect to the given information?
1) J faces one of the immediate neighbours of S     2) J is an immediate neighbour of I     3) None of the given options is true
4) U sits exactly between Sand T     5) F faces U

Q15.) Who amongst the following faces S?
1) G     2) H     3) J     4) I     5) F

Answers

1. 3        2. 2      3. 5      4. 3      5. 5      6. 2      7. 4      8. 2     9. 1      10. 2     11. 3     12. 3      13. 3     14. 4     15. 2

 

English Quiz

Directions (1-5): Rearrange the following sentence (A), (B), (C), (D), (E) and (F) to make a meaningful paragraph and then answer the question which follow
(A) Later, I learned that the sanitation working group helps clean the park
(B) At the media centre, a team updates the website and maintains the movement’s online presence.
(C) Networks of mutuality had already developed, ensuring the occupation’s viability.
(D) I passed by a food table offering free pizza, bread, and fruit and a medical station with volunteers.
(E) the space also includes a performance area and a makeshift library.
(F) and has developed a system to treat and recycle wastewater.

Q1. Which of the following sentences should be the THIRD after rearrangement?
(1) E      (2) B     (3) C     (4) A     (5) F

Q2. Which of the following sentences should be the FIRST after rearrangement?
(1) A     (2) B     (3) E     (4) D     (5)F

Q3. Which of the following sentences should be the SECOND after rearrangement?
(1) A     (2) B     (3) E     (4) D     (5) F

Q4. Which of the following sentences should be the SIXTH (LAST) after rearrangement?
(1) A     (2) E     (3) D     (4) B     (5) F

Q5. Which of the following sentences should be the FIFTH after rearrangement?
(1) B     (2) A     (3) C     (4) E     (5) F

Directions (6-10): Each of the question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.

Q6. In his __, he followed the __course.
(1) agony, funny     (2) ignorance, wrong     (3) hurry, diversified     (4) predicament, proper     (5) bewilderment, appropriate

Q7. A whole generation of infants is at risk of __ diseases due to drinking poisonous milk being pumped into the market by __ traders.
(1) countering, false     (2) imbibing, vivacious     (3) generating, unconscious     (4) encouraging, dishonest
(5) developing, unscrupulous

Q8. Rohan __ to a __ love for drugs.
(1) considered, reveal      (2) admitted, correct     (3) accepted, open     (4) confessed, secret     (5) supposed, sacred

Q9. The charges made in the system were so __ that they didn’t require any ___.
(1) big, time     (2) genuine, intelligence     (3) marginal, expenses     (4) certain, expertise     (5) obvious, modifications

Q10. Many tourists to India visit the beautiful __ of Kashmir __ in spring and summer.
(1) town, frequently     (2) valley, especially     (3) scenery, generally     (4) lakes, rarely     (5) town, closely

Answers

1. 2     2. 3     3. 4     4. 5     5. 2     6. 2     7. 5     8. 4     9. 5     10. 2

 

Computer Quiz

Q1. __________________ applications refers to those applications in which text, sound, graphics, motion video and animation are all combined.
a.) Animation     b.) Multimedia c.) Maxmedia     d.) Flash     e.) None of these
Q2. A language that refers to the way people think mathematically is called as __________
a.) Functional language     b.) Cross-platform language     c.) Event driven programming language     d.) None of these
Q3. When you are typing the text in a document, you would need to hit the enter key at the end of every ____________.
a.) Line     b.) Sentence     c.) Paragraph     d.) Word     e.) File
Q4. ___________________ is a set of rules that tell the computer what to do.
a.) Procedural language     b.) Natural language     c.) Command language     d.) Programming language     e.) Instructions
Q5. The programs and data processed by the CPU are stored in _______________
a.) Internal Memory     b.) External Memory     c.) Mass Memory     d.) Non-volatile memory     e.) None of these
Q6. _____________ refers to a set of characters of a particular design.
a.) Calligraph     b.) Typeface     c.) Keyface     d.) Formation     e.) None of these
Q7. ___________ is the detailed written description of the programming cycle and the program accompanied by the test results and a printout of the program.
a.) Output     b.) Spec Sheets     c.) Documentation     d.) Report     e.) Detail sheet
Q8. In a slide presentation, a typical slide does not have ___________
a.) Photo images, charts, graphs     b.) Clip arts     c.) Audio Clips     d.) Content     e.) Full motion video
Q9. In ____________, a file is transferred from another computer to your computer.
a.) Copy     b.) Upload     c.) Download     d.) Upgrade     e.) RSS
Q10. ____________ in a computer is used for calculation and comparison.
a.) ALU     b.) ROM     c.) CPU     d.) Control Unit     e.) None of these
Q11. _____________ is a talk that can be automatically downloaded over the Internet and is available in Digital Format.
a.) Wiki     b.) Show     c.) Podcast     d.) Blog     e.) Movie
Q12. _____________ displays each slide of the PPT as a thumbnail and is used to re-arrange them.
a.) Slide Show     b.) Slide Display     c.) Slide Design     d.) Slide Layout     e.) Slide Sorter
Q13. _____________ are the parallel electrical conducting lines that link different components on the mother board.
a.) Buses     b.) Conductors     c.) Assemblies     d.) Connectors     e.) None of these
Q14. The mirror image of the whole hard disk including the OS, applications, files and data is created by a ______________________.
a.) Utility program     b.) Driver     c.) Backup software     d.) OS     e.) None of these.
Q15. _______________ is a point and draw device.
a.) Scanner     b.) Printer     c.) Mouse     d.) Keyboard     e.) CD- ROM
Q16. Which of the following deals with data organised in rows and columns?
a.) Matrix     b.) Spreadsheet     c.) Word document     d.) PPT     e.) MS Paint
Q17. If you want to find the Paste Special option, you would use the Clipboard group on the tab of PowerPoint _____________.
a.) Home     b.) Slideshow     c.) Page Layout     d.) Design     e.) Insert
Q18. _________ are usually downloaded into the folder carrying Temporary Internet Files and are written into the computer by the websites you visit.
a.) Anonymous Files     b.) Cookies     c.) Banner Ads     d.) Images     e.) History
Q19. _______________ refers to the letter and number of the intersecting column and row.
a.) Cell address     b.) Cell location     c.) Cell position     d.) Cell column     e.) Cell row
Q20. In a pull down menu if you see that a command appears faded, it means that ____________
a.) the command is not applicable to this document.     b.) the command is not accessible at the moment.
c.) there are no keystrokes equivalent to those commands.     d.) None of these
e.) All of these

Answers

1.B     2.A     3. C     4. D     5. D     6.B     7. B     8.E     9.C     10. A     11.C     12.E     13.A     14. C     15.C     16. B     17. B     18.B     19.A     20.B

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.