Inequalities 1

Direction: In these questions, relationship between different elements is shown in the statements. These statements are followed by two conclusions. Mark answer

1) If only conclusion I follows.

2) If only conclusion II follows.

3) If either conclusion I or II follows.

4) If neither conclusion I nor II follows.

5) If both conclusions I and II follow.

 

1.Statement: R > S < P < Q
Conclusions I. Q > R
II. P > R

Answer

Answer:- 4

2. Statement: C < A > B > D
Conclusions I. B = C
II. D < A

Answer

Answer:- 2

3. Statement: E > F < G > H
Conclusions I. H < F
II. E > G

Answer

Answer:- 4

4. Statement: J = K < L > M
Conclusions I. L = J
II. L > J

Answer

Answer:- 2

5. Statement: C < D > A = B
Conclusions I. B < D
II. A < C

Answer

Answer:- 1

6. Statements:

X > P > Q ≥ R

X = Y

X ≤ Z

Conclusions: 

I. Y > R

II. R > Z

Answer

Answer: – 1

7. Statements:

P ≥ Q

S ≤ T

X = Y

X > Z

Conclusions: 

I. S = Q

II. X > Q

Answer

Answer: – 4

8. Statements:

S ≤ T

T > R

T = W

Conclusions: 

I. R < S

II. S < W

Answer

Answer: – 4

9. Statements:

X = Y ≤ Z > W

Conclusions: 

I. Z = X

II. Z > X

Answer

Answer:- 3

10.   Statements:

S ≥ R

Y = X ≤ Z

S < Y

Conclusions: 

I. Y > R

II. R > Z

Answer

Answer:- 1

Leave a Comment

Your email address will not be published.