Inequalities 4

P % Q means P is not smaller than Q
P © Q means P is neither smaller than nor equal to Q
P x Q means P is neither greater than nor equal to Q
P ∂ Q means P is not greater than Q
P @ Q means P is neither greater than nor smaller than Q

1. Statement – R ∂ K; K x M; M @ J
Conclusions -:
I.     J ©  K
II.   M © R
III.  R  X J
A. Only  I & I are true
B. Only II & III are true
C. Only I & III are true.
D. All I, II & III are true
E. None of these

Answer

Answer: – 4

2.    Statements –  Z @ M; M © K; K X F
Conclusions -:
I.     F © Z
II.   K X Z
III.  F © M
A. None is true
B. Only I is true
C. Only II is true
D. Only III is true
E. Only II & III are true.

Answer


Answer: – 3

3. Statements – V % H ; H @ F ; F ∂ E
Conclusions :-
I.    F @ V
II.   F X V
III.  E % H
A. Only either I or II is true
B. Only III is true
C. Only I & II are true
D. All I, II & III are true.
E. Only either I or II and three are true.

Answer

Answer: – 5

4.  Statements – W ©  T; T ∂ N; N % D
Conclusions :-
I.     D X T
II.   W © N
III.  D @ T
A. None in True
B. Only I is true
C. Only II is true
D. Only III is true
E. Only I & II are true

Answer

Answer: – 1

‘A $ B’ means ‘A is not smaller than B’.
‘A # B’ means ‘A is not greater than B’.
‘A @ B’ means ‘A is neither smaller than nor equal to B’.
‘A © B’ means ‘A is neither smaller than nor greater than B’.
‘A % B’ means ‘A is neither greater than nor equal to B’.

5.Statements: H % J, J © N, N @ R
Conclusions:
I. R % J
II. H @ J
III. N @ H
A. Only II is true
B. Only I and III are true
C. Only I is true
D. Only III is true
E. None of these

Answer

Answer: – 2

6. Statements: M @ J, J $ T, T © N
Conclusions:
I. N # J
II. T %M
III. M @ N
A. Only I and II are true
B. Only II and III are true
C. Only I and III are true
D. None of true
E. All are true

Answer

Answer: – 5

7.Statements: D © K, K # F, F @ P
Conclusions:
I. P @ D
II. K # P
III. F $ D
A. Only II is true
B. Only I and II are true
C. Only III is true
D. Only II and III are true
E. None of these

Answer

Answer: – 3

8.Statements: K # N, N $ T, T % J
Conclusions:
I. J @ N
II. K @ T
III. T @ K
A. Only I and II are true
B. Only II and III is true
C. Only I and III are true
D. None is true
E. None of these

Answer

Answer: – 4

‘A $ B’ means ‘A is not smaller than B’.

‘A % B’ means ‘A is not greater than B’.
‘A @ B’ means ‘A is neither smaller than nor equal to B’.
‘A * B’ means ‘A is neither greater than nor smaller than B’.
‘A # B’ means ‘A is neither greater than nor equal to B’.

9. Statements: D * Q, Q @ L, L $ B, B # G
Conclusions:
I. D @ B
II. B * D
III. G @ L
A. Either I or II only
B. I and II only
C.) I only
D. II and III only
E. None of these

Answer

Answer: – 3

10. Statements: Z @ Y, Y # K, K % M, M @ T
Conclusions:
I. Z @ M
II. Y @ T
III. Z # K
A. I only
B. II and III only
C. Either I or II only
D. All I,  II and III
E. None of these

Answer

Answer: – 5


11.Statements
: P # M, M % R, R * T, T # L
Conclusions:
I. P # M
II. P * R
III. M % L
A. I only
B. I and II only
C. Either I or III only
D. All I, II and III
E. None is true

Answer

Answer: – 1

12.Statements: F @ H, M % H, M $ R, G * M
Conclusions:
I. F $ R
II. F @ R
III. H $ G
A. I only
B. II and III only
C. Either I or III only
D. All I, II and III
E. None is true

Answer

Answer: – 2

Leave a Comment

Your email address will not be published.