Inequalities 2

Direction: In these questions, the relationship between different elements is shown in the statements. These statements are followed by two conclusions. Mark answer

1) If only conclusion I follow.

2) If only conclusion II follows.

3) If either conclusion I or II follows.

4) If neither conclusion I nor II follows.

5) If both conclusions I and II follow.

 

11. Statement A ≥ B < D ≤ C

Conclusions
I. D > A
II. C > A

Answer

Answer:- 4

12. Statement:  M ≤ N ≥ P >Q
Conclusions I. P = M
II. Q < N

Answer

Answer:- 2

13. Statement: E > F <  G ≥ H
Conclusions I. H < F
II. E > G

Answer

Answer:- 4

14. Statement:   L ≥ K = J > M
Conclusions I. L = J
II. L > J

Answer

Answer:- 3

15. Statement: W < X > Y = Z
Conclusions I. Z < X
II. Y < W

Answer

Answer:- 1

 

16.Statements: 

A > B = C < D < E > F

Conclusions: 

I. F < C

II. A > D

Answer

Answer:- 4

17.Statements: 

A = B > C > D; E < C

Conclusions: 

I. E < A

II. D < E

Answer

Answer:- 1

18.Statements:

A < B > C > D; A > E; D > F

Conclusions: 

I. F > B

II. B >E

Answer

Answer:- 2

19. Statements: 

A = B < C > D; E > C < F

Conclusions: 

I. E > A

II. F > D

Answer

Answer:- 5

20.Statements: 

A > B = C; D < C > E

Conclusions: 

I. D < A

II. E < A

Answer

Answer:- 5

Leave a Comment

Your email address will not be published.