Coding Decoding 16

Directions (1-8): Study the following information to answer the given questions:

In a certain code ‘faf is like due plesi’ is written as ‘sa le do mi ru’;  ‘feel the heat’ is written as ‘be no pa’; ‘the due one feel’ is written as ‘mi fi pa be’; ‘like the one’ is written as ‘fi be sa’ and ‘plesi is fine’ is written as ‘ga ru  do’.

1. ‘ru be wa’ would mean
(1) is the way
(2) plesi is the
(3) way is plesi
(4) the plesi way
(5) Cannot be determined

Answer

Answer: – 5

2. What is the code for ‘heat’ ?
(l) do
(2) ru
(3) be
(4) pa
(5) None of these

Answer

Answer: – 5

3. What is the code for fine’ ?
(l) ga
(2) ru
(3) pa
(4) do
(5) None of these

Answer

Answer: – 1

4. Which of the following represents ‘heat due feel fine’ ?
(1) pa be fi ga
(2) no mi ra pa
(3) pa no ga mi
(4) ga no mi le
(5) None of these

Answer

Answer: – 3

5. ‘mi fi le’ would mean
(1) faf one the
(2) the like one
(3) like due faf
(4) faf one due
(5) None is correct

Answer

Answer: – 4

6. What does ‘sa’ stand for?
(l)like
(2) plesi
(3) faf
(4) is
(5) None of these

Answer

Answer: – 1

7. Which of the following may represent ‘plesi is for one due’ ?
(1) fi ye no mi ru
(2) fi le do mi ru
(3) fi ye do mi ru
(4) fi so do mi ro
(5) None of these

Answer

Answer: – 3

8. What does’do’stand for?
(l) due
(2) ‘is’or’plesi’
(3) faf
(4) is
(5) None of these

Answer

Answer: – 2

Leave a Comment

Your email address will not be published.