Coding Decoding 12

Directions(1-8): Study the following information to answer the given questions:

In a certain code ‘it is rush hour traffic’ is written as `sa le do mi ru’ ‘go to school’ is written as ‘be no pa’, ‘one hour to go’ is written as ‘mi fi pa be’, ‘rush to one’ is written as ‘fi be sa’ and traffic is fine’ is written as ‘ga ru do’.

1. `ru be wa’ would mean
(1) is to way
(2) traffic is to
(3) way is traffic
(4) to traffic way
(5) Cannot be determined

Answer

Answer: – 5

2. What is the code for ‘school’ ?
(1) do
(2) ru
(3) be
(4) pa
(5) None of these

Answer

Answer: – 5

3. What is the code for ‘fine’ ?
(1) ga
(2) ru
(3) pa
(4) do
(5) None of these

Answer

Answer: – 1

4. Which of the following represents ‘school hour go fine’ ?
(1) pa be fi ga
(2) no mi ra pa
(3) pa no ga mi
(4) ga no mi le
(5) None of these

Answer

Answer: – 3

5. ‘mi fi le’ would mean —
(1) it one to
(2) to rush one
(3) rush hour it
(4) it one hour
(5) None is correct

Answer

Answer: – 4

6. What does ‘sa’ stand for?
(1) rush
(2) traffic
(3) it
(4) is
(5) None of these

Answer

Answer: – 1

7. Which of the following may represent ‘traffic is for one hour’ ?
(1) fi ye no mi ni
(2) fi le do mi ru
(3) fi ye do mi ru
(4) fi so do mi ro
(5) None of these

Answer

Answer: – 3

8. What does `do’ stand for?
(1) hour
(2) ‘is’ or ‘traffic’
(3) it
(4) is
(5) None of these

Answer

Answer: – 2

Leave a Comment

Your email address will not be published.